نکات مهم استحمام بعد از عمل بینی

فهرست مطالب

یکی از موارد بسیار مهم در خصوص دستورالعمل های مراقبتی ، استحمام بعد از عمل بینی است که زیباجویان باید به زمان و نحوه انجام آن توجه ویژه‌ای داشته باشند. پس از انجام عمل بینی ، بسیاری از بیماران نگران هستند که چگونه و چه زمانی می‌توانند به طور ایمن حمام کنند بدون اینکه به اسپلینت بینی آسیبی وارد شود.

انتخاب زمان مناسب برای استحمام و رعایت نکات مهم پس از عمل می‌تواند تأثیر چشمگیری در بهبود سریع‌تر و بهتر بیمار داشته باشد. دکتر مسعود رادمان ، بهترین جراح بینی در کرمان ، توصیه‌های ویژه‌ای برای مراقبت‌ های پس از رینوپلاستی ، به‌خصوص در مورد استحمام ، ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما کمک کند تا بدون نگرانی از نتایج عمل ، روند بهبود را به درستی طی کنید.  

 

استحمام بعد از عمل بینی

 

چند روز بعد از عمل بینی می‌توان حمام کرد؟

پس از انجام عمل بینی در کرمان ، بسیاری از بیماران از دکتر رادمان ، می‌پرسند که چه زمانی می‌توانند دوباره به روتین حمام کردن بازگردند. ایشان در پاسخ به این سوال این چنین بیان می کند که بیماران حداقل 48 تا 72 ساعت پس از عمل از حمام کردن کامل بپرهیزند و تمرکز اصلی را صرف استراحت کامل خود کنند.

در این مدت ، از شستشوی سر و صورت نیز اجتناب کنید ، زیرا تماس مستقیم آب با بینی و پانسمان ممکن است باعث آسیب به نتیجه جراحی شود واحتما ل خونریزی و عفونت را بالا ببرد. پس از گذشت روزهای اولیه عمل ، امکان شستشوی بدن وجود دارد اما همچنان باید از تماس مستقیم آب با بینی، به ویژه قسمت‌هایی که جراحی شده، خودداری کرد.

پزشکان معمولاً تا زمان برداشتن اسپلینت یا گچ ، که معمولاً حدود 7 تا 10 روز پس از جراحی است ، توصیه می‌کنند که بینی را خشک نگه دارید. بنابراین بهتر است در این مدت یا از استحمام بعد از عمل بینی خود صرف نظر کنید و یا از طریق دوش های سیار و با دمای متعادل آب دوش بگیرید ، اما باید مراقب باشید که بخار و رطوبت زیاد به بینی نرسد. رعایت این نکات می‌تواند به کاهش تورم ، جلوگیری از عفونت و بهبود سریع‌تر کمک کند.

نحوه صحیح حمام کردن بعد از جراحی بینی

اگر کمتر از مدت زمان توصیه شده تصمیم به دوش گرفتن داشتید ، سعی کنید ازیکی از نزدیکان خود برای این اقدام کمک بگیرید. زیرا استحمام بعد از عمل بینی نیاز به دقت و رعایت نکات خاصی دارد تا نتیجه عمل تحت تأثیر قرار نگیرد.

🔻 شستن بدن

برای حمام کردن صحیح پس از جراحی بینی ، باید از ناحیه گردن به پایین بدن خود را با کمک دوش‌های سیار و با دمای آب متعادل بشویید. بهتر است به جای دوش ایستاده ، از یک دوش دستی یا سیار استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد از تماس مستقیم آب با صورت و بینی جلوگیری کنید.

🔻شستن سر

در هنگام شستشوی موها ، بر روی یک صندلی نشسته و از یک شامپوی رقیق شده با اب که کف زیادی هم ندارد روی موها بربزید و مانند روش هایی که در آرایشگاها برای شستن سر مشتری ها به کار گرفته می شود ، سر خود را به سمت عقب متمایل کنید تا آب به سمت پایین جریان پیدا کند و از رسیدن به ناحیه بینی جلوگیری شود.

🔻شستن صورت

اگر احساس کردید که نیاز به شستن صورت دارید ، بهتر است از یک پارچه نرم و مرطوب استفاده کنید و به آرامی صورت خود را پاک کنید بدون اینکه به ناحیه جراحی فشار وارد شود.

در صورتیکه اسپلینت یا گچ بینی خیس شود چه اقدامی باید انجام داد؟

اگر به صورت تصادفی در حین حمام کردن رطوبت به قالب پلاستیکی بینی یا گچ شما برسد ، نگران نشوید اما نیاز است که اقدامات فوری انجام دهید. ابتدا باید به آرامی و با استفاده از یک حوله نرم و خشک ، رطوبت سطحی را از روی اسپلینت یا گچ بگیرید. در این مرحله ، از فشار آوردن به گچ خودداری کنید و تنها به آرامی آن را خشک کنید.

سپس ، برای کاهش رطوبت باقی‌مانده و جلوگیری از عوارض احتمالی، می‌توانید از یک سشوار با دمای ملایم و در فاصله مناسب استفاده کنید تا هوای گرم رطوبت را خشک کند. این کار باید با احتیاط و بدون ایجاد حرارت زیاد انجام شود تا از آسیب به پوست و بافت‌های جراحی جلوگیری شود.

در نهایت ، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید و او را از این موضوع مطلع کنید. پزشک ممکن است بسته به شرایط شما ، تصمیم به تعویض اسپلینت بگیرد یا توصیه‌هایی برای ادامه مراقبت‌ها ارائه دهد.

چند ساعت قبل از برداشتن اسپلینت بینی دوش بگیریم؟

برداشتن اسپلینت بینی یکی از مراحل مهم و حساس در فرایند بهبود بعد از جراحی بینی است. پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که چند ساعت قبل از برداشتن اسپلینت ، یک دوش با آب ولرم بگیرید.
این کار به نرم‌تر شدن چسب های پانسمان و کاهش چسبندگی اسپلینت به پوست کمک می‌کند ، که می‌تواند فرآیند برداشتن آن را راحت‌تر و بدون درد کند. معمولاً توصیه می‌شود حدود 2 تا 3 ساعت قبل از موعد تعیین شده برای برداشتن اسپلینت ، دوش بگیرید. در این حین ، دقت کنید که آب با فشار زیاد و به طور مستقیم به داخل بینی نرسد.

پس از دوش گرفتن ، از دست زدن به اسپلینت خودداری کنید و آن را به حال خود رها کنید تا پزشک در مطب اقدام به برداشتن آن کند. این اقدام ساده می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی حین برداشتن اسپلینت کمک کند و از ایجاد آسیب‌های ناخواسته به بینی جلوگیری کند.

دکتر مسعود رادمان

دکتر مسعود رادمان متخصص حرفه ای گوش و حلق و بینی در شهر کرمان هستند که با به کار گیری دانش خود در کنار حس مسئولیت پذیری و تعهد کاری ، خدمات درمانی و زیبایی بسیاری را به بیماران ارائه می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید