در راستای برطرف کردن ایرادات بینی ، غضروف و اسکلت های آن در حین جراحی بینی دستخوش برخی تغییرات می شوند ؛ برای انجام این تغییرات و دسترسی به ساختار استخوانی-غضروفی نیاز به برداشتن و جدا کردن پوست از روی اسکلت بینی بوده ، در نهایت و بعد از پایان جراحی ، پوست در جای خود قرار گرفته و بخیه زده می شود. به همین علت فضایی خالی میان اسکلت بینی و پوست آن به وجود آمده و این موضوع زمینه ساز ایجاد تورم در بینی خواهد شد که از بین رفتن هرچه سریع تر این تورم نیازمند استفاده از چسب بینی می باشد. در این مقاله ، دکتر مسعود رادمان ، بهترین جراح بینی رفسنجان ، درباره اهمیت چسب زدن بینی می گوید.
چرا بعد از عمل باید از چسب استفاده کرد؟
دکتر مسعود رادمان ، جراح بینی کرمان استفاده از چسب را به سه دلیل ذیل به افراد توصیه می نمایند:
- کاهش تورم بینی : همانطور که در فوق اشاره کردیم بعد از جراحی مقداری تورم در بینی ایجاد خواهد شد که میزان این تورم در افراد مختلف و بنا به دلایلی همچون نوع بینی ، ویژگی های بدنی هر فرد و میزان ایرادات بینی متفاوت خواهد بود به طوریکه افرادی با میزان ایرادات بینی بیشتر و بینی های گوشتی، تورم بیشتری را تجربه خواهند نمود. چسـب زدن بر روی بینی در روند کاهش تورم بینی تاثیر بسزایی دارد.
- فرم گیری هر چه بهتر بینی : بدیهی است که با برطرف کردن ایرادات بینی و تغییر فرم آن، بینی در یک موقعیت جدید قرار خواهد گرفت. زدن چسب به روی بینی موجب تثبیت هرچه بهتر آن در موقعیت جدید خواهد شد.
- جلوگیری از ضربه دیدن بینی : زمانی که دیگران چسب را بر روی بینی تان می بینند متوجه انجام جراحی بینی شما می شوند و به همین دلیل جوانب احتیاط را رعایت کرده و از انجام فعالیت ها و شوخی هایی که امکان آسیب دیدن بینی در اثر آن ها وجود دارد می پرهیزند.
مدت زمان استفاده از چسـب بینی
توصیه دکتر مسعود رادمان به بیماران خود این است که به مدت 2 ماه بر روی بینی خود چسب بزنند که البته این مدت زمان برای افرادی با بینی های گوشتی بیشتر خواهد بود.
اگر بعد از جراحی بینی چسب نزنیم چه میشود ؟
در موار زیر می خواهیم پاسخ به این سوال بسیار متداول را دهیم که اگر به هر دلیلی پس از رینوپلاستی از چسب مخصوص بینی استفاده نکنیم ، چه می شود و چه عواقبی در پی خواهد داشت؟ که شامل موارد زیر می باشد :
- افزایش تورم : چسب زدن بینی ، به کاهش التهاب و ورم پس از عمل زیبایی بینی کمک شایانی می کند. سهل انگاری در این کار می تواند موجب افزایش ورم و همچنین طولانی شدن دوره نقاهت فرد شود.
- ایجاد خونریزی : چسب ، رگ های خونی کوچکی را در ناحیه برشها فشرده می کند و همچنین از خونریزی احتمالی پیشگیری می کند. عدم چسب زدن به بینی همچنین می تواند خطر خونریزی را در بیمارافزایش دهد.
- جابجا شدن پوست : چسب زدن به بینی بعد از عمل ، پوست این عضو تازه تغییر یافته را در جای خود نگه داشته و از جابجایی آن جلوگیری می کند. عدم انجام این فرایند درمانی می تواند سبب جابجا شدن پوست و در نهایت تغییر شکل بینی شود.
- ایجاد عفونت : چسب زدن به بینی ، از ورود میکروب ها و همچنین آلودگی به محل زخم پیشگیری می کند. انجام ندادن این پروسه حتی در برخی مواقع می تواند خطر عفونت را افزایش دهد.
- تأخیر در ترمیم زخم : چسب زدن ، به سرعت بیشتر ترمیم زخم ها کمک می کند. نزدن چسب بینی نیز می تواند موجب تأخیر در ترمیم زخم و اغلب ایجاد اسکار شود.
نکات بیشتر در مورد چسب دماغ بعد از عمل
- از چسبهای با کیفیت و ضد حساسیت استفاده نمایید.
- چسب را به طبق دستور جراح خود و طور صحیح بچسبانید.
- به طور مرتب چسب روی بینی را تعویض کنید و محل اسکار را تمیز نگه دارید.
- در صورت مشاهده هر گونه علائم غیرطبیعی همچون درد ، خونریزی و ورم شدید ، به جراح خود مراجعه کنید.