انواع بینی

فهرست مطالب

به دلیل اینکه بینی در مرکزیت صورت قرار دارد و تنها عضو برجسته آن محسوب می شود ، تاثیر بسیار زیادی در چهره افراد داشته و با ایجاد کوچک ترین تغییر در آن تاثیر شگرفی در ظاهر افراد ایجاد می کند. از این رو رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی یکی از پر طرفدار ترین فعالیت های زیبایی محسوب می شود که به منظور اصلاح ایرادات ظاهری و عملکردی بینی انجام خواهد شد. در جراحی بینی میان بینی و سایر اجزای صورت تناسب ایجاد می شود و به افزایش اعتماد به نفس افراد کمک خواهد کرد. اما انواع بینی در چگونگی روند پروسه و نتیجه این عمل تاثیر بسزایی دارند. در ادامه شما را با انواع مختلف بینی آشنا می کنیم. 

انواع بینی

عوامل مختلفی در نتیجه نهایی جراحی زیبایی بینی تاثیر گذار هستند که نوع بینی یکی از مهم ترین آن ها محسوب می شود. در این مقاله برآنیم شما را در جریان انواع بینی و طریقه درمان هریک از آن ها قرار دهیم.

انواع بینی

بینی ها مدل های مختلفی دارند. این مدل ها عبارتنداز :

بینی گوشتی

به طور کلی بینی های گوشتی ظاهری بزرگ و برجسته دارند و بر اساس مدل و فرم استخوان و میزان چربی آن، کوتاه یا بلند هستند. بینی های گوشتی از غضروف ضعیف و پوست باریکی برخوردارند و تنها برای انجام جراحی بینی طبیعی مناسب می باشند.

بینی استخوانی

بینی های استخوانی دارای دو ویژگی بارز هستند که موجب شده افرادی که از بینی های استخوانی برخوردارند، نتایج بسیار مطلوبی از عمل بینی کسب کنند. این دو ویژگی شامل پوست نازک و استخوان محکم می شود.

از آنجایی که پوست بینی استخوانی نازک و ظریف است، ایجاد هر تغییر حالتی در بینی به خوبی قابل مشاهده می باشد؛ بنابراین افرادی که دارای بینی استخوانی هستند از انجام جراحی بینی فانتزی ، نیمه فانتزی  طبیعی نتایج بسیار مطلوبی کسب می کنند. البته اتخاب فرم دماغ بعد از عمل علاوه بر انواع بینی به عوامل دیگری از جمله ایجاد تناسب میان دیگر اجزای صورت و عملکرد بینی نیز بستگی دارد. 

انواع بینی

بینی برجسته یا قوزدار

یکی از بارز ترین مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، داشتن برآمدگی و قوز در پل بینی است. این برآمدگی ممکن است به صورت وراثتی یا برخورد ضربه به بینی پدید آید. اما خوشبختانه با انجام جراحی زیبایی بینی و سوهان کشیدن قوز و پل بینی ، به راحتی می توان نسبت به برطرف کردن آن اقدام نمود.

بینی پهن

از ویژگی های انواع بینی پهن می توان به نوک گرد بینی ، سوراخ های پهن و پل بینی عریض اشاره نمود. برای اصلاح و جراحی این نوع بینی، ابتدا باید علل آن مورد بررسی قرار گیرد. دلایل ایجاد بینی پهن عبارتند از :

  1. پهن بودن استخوان بینی
  2. پهن بودن غضروف های طاق وسط
  3. پهن بودن سپتوم پشتی
  4. پهن بودن نوک بینی
  5. پهن بودن غضروف های جانبی فوقانی یا تحتانی
  6. ضخیم بودن پوست یا گوشتی بودن بینی

در جراحی بینی های پهن این نکته مهم است که بینی پهن است یا به دلیل باریک بودن سایر اجزای صورت پهن به نظر می رسد.

انواع بینی

برای درمان بینی های پهن ، با در نظر گرفتن تناسبات صورت فرد و تا جای ممکن از قسمت بالایی تا پایین بینی باریک تر شده و موجب بهبود فرم بینی می شود.

طی جراحی بینی پهن ، می توان با استفاده از سپتوم خود بینی یا غضروفی که در پشت گوش قرار دارد، نوک بینی را باریک تر نمود.

مراقبت های بعد از جراحی انواع بینی

مهم نیست بینی شما گوشتی باشد یا استخوانی، پهن یا عقابی، برای دستیابی به بهترین نتایج از جراحی باید نکاتی را رعایت کنید که ما در ذیل به تعدادی از آن ها اشاره کرده ایم:

  • فین نکنید، چون اینکار به بافت های در حال بهبود آسیب می زند. اگر باید عطسه یا سرفه کنید، دهانتان را باز کنید.
  • برای تمیز کردن بینی خود، دستمال کاغذی را در داخل بینی فرو نکنید.
  • طی 2 هفته اول بینی شما به دلیل داشتن تورم گرفته است. یک مرطوب کننده هوا می تواند در زمان خواب، به تنفس راحت تر  از طریق دهان کمک کند.
  • خونریزی بینی در 12 ساعت اول بعد از جراحی طبیعی است؛ تعویض گاز استریل زیر بینی الزامی می باشد.
  • به طور نرمال مایع قرمز مایل به صورتی در 3 تا 4 ساعت بعد از جراحی، از بینی و گلوی شما خارج می شود. این حالت به تدریج فروکش می کند.
  • اگر پس از طی این دوره زمانی، خونریزی فراوان از بینی ادامه یافت، دراز بکشید و با کمک 2 تا 3 بالشت، سرتان را بالا نگه دارید.
  • قرار دادن حوله های شسته شده با آب یخ بر روی پشت گردن و چشم ها می تواند موثر واقع شود؛ در صورت ناکافی بودن این توصیه ها برای رفع مشکل، لطفاً بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
  • تا 24 ساعت بعد از جراحی یا در زمان استفاده ازداروهای مسکن، از رانندگی کردن خودداری کنید.
  • از سیگار کشیدن شدیداً خودداری کنید، چون این ماده در تامین خون برای بافت های در حال بهبود به شدت مداخله نموده و روند بهبود را کند می نماید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید حداقل برای 1 سال خودداری کنید؛ نگذارید بینی تان دچار آفتاب سوختگی شود. از کرم ضدآفتاب به همراه اکسید زینک و SPF20 یا بالاتر، در صورت نیاز به قرار گرفتن در معرض نور خورشید، استفاده کنید.
  • پیشرفت خود را با بیماران دیگر مقایسه نکنید. به خاطر داشته باشید که روند بهبود، کاملاً منحصربفرد می باشد. همچنین اگر سوال یا دغدغه ای داشتید با پزشک تماس بگیرید.

سخن آخر 

همانطور که خواندید در طی این مقاله درباره انواع بینی از جمله بینی های استخوانی ، گوشتی ، پهن و برجسته یا قوز دار ، اطلاعاتی ارائه دادیم. طبق گفته های این مطلب بهترین فرم برای بینی گوشتی ، طبیعی است. اما در عمل بینی استخوانی برای انتخاب فرم بعد از جراحی ، محدودیت کمتری قائل هستیم. پیشنهاد می دهیم برای داشتن پروسه ای ایده آل ، جراح بینی متبحری انتخاب کرده و پس از آن مراقبت های بعد از جراحی بینی را نیز رعایت کنید. بدین ترتیب بینی شما هر جنسی که داشته باشد ، حتما بهترین نتیجه از آن حاصل می شود. 

دکتر مسعود رادمان

دکتر مسعود رادمان متخصص حرفه ای گوش و حلق و بینی در شهر کرمان هستند که با به کار گیری دانش خود در کنار حس مسئولیت پذیری و تعهد کاری ، خدمات درمانی و زیبایی بسیاری را به بیماران ارائه می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید